RMK kasum ja müügitulu kasvasid hüppeliselt

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

RMK esimese kvartali müügitulu ulatus 37,1 miljoni euroni, mida on 44 protsenti rohkem kui läinud aastal samal ajal.


RMK selle aasta esimese kolme kuu puhaskasum oli 12,4 miljoni eurot, mis on kaks korda suurem võrreldes läinud aasta esimese kvartaliga, mil kasum ulatus 6,3 miljoni euroni.

Valdav osa tuludest teeniti metsamaterjali ja hakkpuidu müügist. Aasta esimese kolme kuuga müüs RMK 0,8 miljonit kuupmeetrit metsamaterjali 34 miljoni euro eest.

Keskmiseks metsamaterjali müügihinnaks kujunes 44,5 eurot kuupmeetrist, mis on 20 protsenti enam kui eelmise aasta samal perioodil.

Esimeses kvartalis müüdi metsamaterjali ja hakkpuitu 0,07 miljonit kuupmeetrit 2,5 miljoni euro eest. Keskmine müügihind ulatus 34,4 euroni kuupmeetrist.

Müügitulemustelt väga hästi alanud aasta suurim planeerimatu kulutekitaja oli lumi.

«Oleme tänavu lumekoristust teinud oma teedel 22 000 km ulatuses ja seetõttu on teehoolduse eelarve planeeritut ületanud 60 protsendiga,» selgitas RMK juhatuse liige Tavo Uuetalu. Lumekoristuse kulud olid esimeses kvartalis 276 800 eurot.

2011. aasta eelarves prognoosib RMK selle aasta müügituluks 125 miljonit eurot ning kasumiks 27 miljonit eurot.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles