Kohilat ootab ees sajandi suurim investeering

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veetrassi rajamine. Pilt on illustratiivne.
Veetrassi rajamine. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik.

Homme saab 3500 elanikuga Kohilas nähtavaks ligi kolm aastat ette valmistatud suurinvesteering, kui alevisse hakatakse rajama uut kanalisatsioonitrassi.


Tegemist on Kohila keskse vee- ja kanalisatsioonivõrgu ehitamise ja renoveerimisega ning tööde lõpptähtaeg on 2012. aasta novembris.

13,8 miljoni eurone (216 miljonit krooni ) investeering saab teoks tänu Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi toetusele, millest kaetakse enam kui 81 protsenti vajaminevast summast. Ülejäänud osa (19  protsenti) finantseeritakse Kohila valla ja OÜ Kohila Maja vahenditest. 

Kaevetöödega kaasnevad paratamatult ebamugavused ka nii jalakäijatele kui sõidukitele. Seetõttu püütakse planeerida tööde järjekorda nii, et inimesed saaksid  pidevat infot kaevetööde graafiku kohta ning et maksimaalne võimalik ligipääs oleks tagatud igasse piirkonda.

Ehitusprojekti raames rekonstrueeritakse ja rajatakse vee- ning kanalisatsioonitorustikke  ainuüksi Kohila alevis, Pukamäe ja Masti külades vastavalt 29 ja 27 kilomeetri ulatuses.

Lisaks sellele rekonstrueeritakse täielikult ühisveevärk ja -kanalisatsioon valla sellistes väikeasumites nagu  Prillimäe, Salutaguse, Sutlema ja Hageri.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles