SEB jõudis esimese kvartalis 16,5 miljoniga kasumisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB jõudis esimese kvartalis 16,5 miljoniga kasumisse
SEB jõudis esimese kvartalis 16,5 miljoniga kasumisse Foto: Mihkel Maripuu

SEB Grupp avaldas täna 2011. aasta esimese kvartali majandustulemused, mille kohaselt lõpetasid SEB Eesti üksused esimese kvartali 16,5 miljoni eurose kasumiga.

Eelmise aasta esimeses kvartalis jäi pank 3,3 miljoni euroga kahjumisse. SEB tegevustulud ulatusid selle aasta esimeses kvartalis 30,7 miljoni euroni ning tegevuskulud 16,4 miljoni euroni.

SEB Panga juhatuse liige Allan Pariku kinnitusel peegeldab majanduse elavnemine ka pangaklientide suuremas aktiivsuses.

Töös olevate laenuprojektide maht on Pariku sõnul võrreldes eelmise aasta teise poolega kasvanud rohkem kui kaks korda ja ulatub enam kui 400 miljoni euroni.

«Sama tendentsi jätkumisel hakkab ettevõtete laenuportfell tänavu pärast kolm aastat kestnud vähenemist taas kasvama. Heameelt teeb eksportööride ringi laienemine: välismaalt kauba või teenuste eest tasu saavate äriklientide arv on aastaga kasvanud 24 protsenti, nagu näitab välislaekumiste statistika.»

Sektoriti on suurim kasv Pariku sõnul põllumajanduses, kus võrreldes 2010. aasta esimese kvartaliga on tänavu laenumahud kasvanud 2,5 korda.

Eraklientide aktiivsus on suurenenud igapäevapanganduses, kuid laenuturul on toimunud võrreldes 2010. aasta teise poolega pigem väike tagasilangus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles