Eesti pelmeenikuningas läks pankrotti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud tööstuste nädalal on võimalik näha, kuidas Eesti ettevõtted tööstuslikult toitu toodavad. Pildil pelmeenide tootmine UVICu tehases.
Avatud tööstuste nädalal on võimalik näha, kuidas Eesti ettevõtted tööstuslikult toitu toodavad. Pildil pelmeenide tootmine UVICu tehases. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Harju maakohus kuulutas möödunud nädala lõpus välja tuntud toidutootja UVIC ASi omaniku Aleksandr Musarovi eraisiku pankroti. 

Äripäev kirjutas juba tänavu augustis, et UVIC on saneerimisel ning ettevõtte aktsiad lähevad enampakkumisele.

Miljoni euroni ulatuva maksuvõlaga UVICu omanik Musarov nentis toona lehele, et firmal on muresid. Liha-, pelmeenide ja valmistoidu tootjale andis põntsu Venemaa osaliselt kehtestatud impordikeeld toiduainetele.

Veel eelmisel nädalal käis Postimees UVICu tootmist vaatamas. Ettevõtte peatehnoloogi Ene Puusti sõnul pidi UVIC pärast Venemaa turu sulgemist tootmist vähendama.

Eesti turule sisenemine on olnud vaevaline. Turul on tegijaid palju ja uus tulija peab millegi poolest teistest eristuma. Seetõttu on UVIC peamise rõhu Eesti turul pannud pelmeenidele ning vegan-toitudele.

Tallinna külje all Jüris asuv sügavkülmutatud poolfabrikaatide tootmisega tegelev UVICu tehas tähistab järgmisel aastal 25. sünnipäeva ja on eestlaste südamesse tee leidnud peamiselt pelmeenidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles