Avalikku sektorit ähvardavad koondamised

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane riigi eelarvestrateegia teemaline pressikonverents rahandusministeeriumis.
Tänane riigi eelarvestrateegia teemaline pressikonverents rahandusministeeriumis. Foto: Laura Oks

Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul ei tasu arvata, et avalik sektor peab hoidma tööl kõiki inimesi, kes majandusbuumi ajal palgatud.


Eelmisel nädalal valitsuse heakskiidu saanud riigi eelarvestrateegias aastateks 2012-2015 on kirjas, et järgmisel neljal aastal riigiasutuste tegevuskulude kasvu ette näha pole. Ligi kinnitusel ei tähenda see kõigi avaliku sektori palkade külmutamist lähiaastateks. Küll aga ei tohi ministri sõnul summaarsed palgakulud märkimisväärselt kasvada.

Ligi arvates saab riik täiendavaid ressursse efektiivsuse suurendamise teel. «Ei tasu arvata, et peame hoidma tööl kõiki inimesi, kes buumi ajal tööle võetud,» lausus ta.

Viimasel ajal on mõndes avalikus sektori asutustes, näiteks politseis, aga mureks, et töötajad lahkuvad vabatahtlikult erasektorisse. Ligi väitel on jõustruktuurides kaadri voolavus siiski väike ning lahkujate palk üle Eesti keskmise. Ei saa ju pommi jala külge panna, kui inimene tahab töölt lahkuda, ütles minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles