Prognoos: palgakasv kiireneb üle 5 protsendi

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksmine.
Maksmine. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Keskmise palga kasv kiireneb ja jõuab 2015. aastaks 5,2 protsendini, on kirjas Eesti stabiilsusprogrammi majandusprognoosis.


Eelmisel nädalal valitsuselt heakskiidu saanud stabiilsusprogrammi majandusprognoosis ajavahemikuks 2011-2015 on kirjas, et tänavu ulatub keskmise palga kasv 3,5 protsendini ja järgmisel aastal 4,2 protsendini. Prognoosiperioodi lõpuks kiireneb keskmise palga kasv 5,2 protsendini

Tarbijahinnad tõusevad tänavu 4,5 protsenti, 2012. aastal 2,8 protsenti ja 2013. aastal 3,0 protsenti. Prognoosiperioodi viimastel aastatel tarbijahindade tõus aeglustub, kuid jääb eurotsooni keskmisest kõrgemaks.

Tööpuudus on prognoosi kohaselt tänavu 13.5 ja järgmisel aastal 11,4 protsenti. 2015. aastaks väheneb töötus 8 protsendini.

Eesti esitab stabiilsusprogrammi Euroopa Komisjonile ja ELi liikmesriikide ministrite nõukogule, kes hindavad seda ning annavad seejärel Eestile soovitusi eelarvepoliitika kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles