Parts peab aru andma kliimaagentuuri rahakasutusest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kliimakonverentsi kuup Kopenhaagenis.
Kliimakonverentsi kuup Kopenhaagenis. Foto: SCANPIX

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed esitasid täna majandus- ja kommunikatsiooniministrile Juhan Partsile arupärimise kliima- ja energiagentuuri (KENA) otstarbekusest ja raha kasutamise efektiivsusest.

«2009. aasta teises lisaeelarves eraldati kliima- ja energiaagentuurile 86 miljonit krooni, keerulises majanduslikus olukorras oli tegemist ootamatu otsusega, millest ei saanud aru ka rahandusminister Jürgen Ligi,» selgitas Keskerakonna fraktsiooni ja riigikogu rahanduskomisjoni liige Inara Luigas erakonna pressiesindaja teatel.

«Siiani on KENA paistnud silma vaid skandaalidega ning riigiraha ebaotstarbekale kasutamisele on juhtinud tähelepanu nii riigikontrolör Mihkel Oviir kui ka korduvalt Keskerakonna fraktsioon,» lisas ta.

«Uue riigikogu koosseisu alustamisega on ka majandusministeerium lõpuks aru saanud vajadusest koostada detailne ülevaade agentuuri poolt toetatud projektidest ja sõlmitud lepingutest, mille põhjal saaks teha kaalutletud otsus agentuuri edasise saatuse suhtes,» lisas Luigas.

Minister peab vastama järgnevatele küsimustele: mil määral on majandusministeeriumi seisukoha muutus seotud roheliste väljajäämisega uuest riigikogu koosseisust? Millised on kõige olulisemad kliima- ja energiaagentuuri läbiviidud projektid ning miks ei saanud neid projekte läbi viia Kredex? Kas ministeeriumil on ülevaade, kui suure summa on agentuur oma tegevusaja jooksul ära kulutanud ning milline on see summa?

«Juhan Parts on riigikogu ees 2010. aasta lõpus välja öelnud, et KENA on suure potentsiaaliga asutus ning nende visiooni tuleb järgnevatel aastatel jätkata,» märkis Luigas. «Nüüd kui rohelisi enam riigikogus koalitsiooni kasuks otsustamas pole, heidetakse kõrvale ka nende agentuur. Seega oli KENA näol tegemist vaid maksumaksja miljonite kulutamisega koalitsiooni tahte saavutamiseks,» lõpetas Luigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles