Transiidikeskuse Muuga konteinerterminalid pöördus lõpuks kasvule

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink kolis oma kaubalaeva SeaWind väljumised Vanasadamast Transiidikeskuse ASi Muuga terminali.
Tallink kolis oma kaubalaeva SeaWind väljumised Vanasadamast Transiidikeskuse ASi Muuga terminali. Foto: Sander Ilvest

Transiidikeskuse konteinerterminalid on pöördunud kasvule. Terminalide septembrikuu kogukaubakäive oli kokku 263 615 tonni, mis on 2,9 protsenti enam kui möödunud aasta samal perioodil.

Transiidikeskuse ASi Muuga konteinerterminalid käitlesid 2017. aasta septembris 18 609 TEU’d (TEU on 20-jalase konteineri tingühik) kaupa, mis on 6,1 protsenti enam kui samal perioodil 2016. aastal. Konteinerites veetava kaubakoguse tonnaaž kasvas perioodi võrdluses 7 protsenti.

Transiidikeskuse ASi juhatuse esimehe Vladimir Popovi sõnul on terminalid pöördunud kasvule, kuid planeeritud näitajatele tulemused veel ei vasta. Geopoliitika ja Venemaa turu madal ostujõud mõjutavad endiselt seisu.

«Samal ajal on reaalselt põhjust  vaadata lähitulevikku optimismiga, sest tänu koostöös Tallinna Sadama ja Tallinkiga ellu viidud projektile – kaubalaeva Sea Windi Vanasadamast Muugale üle viimisega alates oktoobrist – saab meie  ettevõtte kaubakäive hakata kasvama,» sõnas Popov.

Ettevõte on juhi sõnul kasvuks valmis. «Tehniliselt poolelt on meie terminal suuteline teenindama kasvavaid kaubavoogusid,» kinnitas Transiidikeskuse juht. Ta lisas, et Transiidikeskuse poolt  Muuga-Vuosaari kaubaliini taasavamiseks  tehti lisainvesteeringud ning viidi läbi ettevõte infosüsteemi täiendamine.

Popov lisas, et Transiidikeskuse jätkab Lõuna ja Põhja vahel kaubavoogude kasvatamisvõimaluste otsimist. «Tänases geopoliitilises olukorras peab leidma täiendusi  traditsioonilisele  Ida-Lääne transiidile. Just Põhja-Lõuna transpordikoridori väljaarendamine tundub meile perspektiivsena ja reaalsena,» rääkis Popov.

Transiidikeskuse AS on Eesti spetsialiseeritud konteineri- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles