Salastatud vürtsisegu annab kilule õige meki

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne kui kilud karpi jõuavad, peavad nad kuu aega vürtsidega soolvees seisma.
Enne kui kilud karpi jõuavad, peavad nad kuu aega vürtsidega soolvees seisma. Foto: Toomas Huik

Tegus Eesti on sari, mis tutvustab edukaid ettevõtteid. Maardu külje all Vana-Narva maantee ääres asuvas kalatööstuses DGM Shipping on kilu soolamisel abiks salastatud retseptid, mille järgi firma Santa Maria sobiva vürtsisegu valmistas.



Eesti vürtsikilust on saanud samasugune rahvustoode nagu Vana Tallinn või Kalevi šokolaad. Seetõttu näeb DGM Shipping nagu tõenäoliselt ka kõik teised siinsed kalatööstused kurja vaeva, et maitse hea ja pakend ilus oleks.

Juhatuse liige Ilja Gorohhov räägib, kuidas ta pidi Läti firmaga, kus pakendi kujundus valmis, tükk aega piike murdma. Kuid nüüd on Gorohhov tulemusega rahul. Läbipaistvad karbid näevad head välja ja on nii tugevad, et ei purune ka maha kukkudes, kinnitab ta.

Gorohhov peab firma eeliseks, et tooraine on alati omast käest võtta ja kõik tooted valmivad värskest kalast, sest seda püüavad kaks oma laeva: Viru ja Rossvik.

Algul tegeleski ettevõte üksnes kalapüügiga ja nüüdki moodustab toodangust 80 protsenti külmutatud kala, mis läheb kalatööstuse tooraineks Venemaale, Ukrainasse ja Valgevenesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles