Leedo poeg astus viimaks kohtukulli ette

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdistuse järgi ei olnud aga Leedol ega Jürissonil projekti taotluse esitamisest alates mingit soovi omandada veiseid
Süüdistuse järgi ei olnud aga Leedol ega Jürissonil projekti taotluse esitamisest alates mingit soovi omandada veiseid Foto: Dmitri Kotjuh

Pikalt edasi lükkunud kohtuprotsess Saaremaa praamiärimehe Vjatšeslav Leedo poja Martin Leedo ja veel kahe asjaosalise üle seoses toetuste väljapetmisega läks täna hommikul lõpuks käima.

Martin Leedot kui MTÜ Mullutu Loodushoiu Seltsi juhatuse liiget süüdistatakse soodustuskelmuses, kuna selts taotles Keskkonnainvesteeringute Keskuselt (KIK) pettuse teel veiste ostmiseks toetust. Süüdistuse on saanud nii Leedo kui seltsi esindajana tegutsenud Egon Jürisson, samuti selts ise, kirjutab Äripäev.

Süüdistuse kohaselt taotles MTÜ Mullutu Loodushoiu selts ajavahemikul 2012. aasta novembri lõpust 2013. aasta novembrikuuni KIKilt pettuse teel toetust, esitades justkui tõendeid, nagu oleks projekti raames tehtud nõuetele vastav riigihange ja MTÜ soetas Ohtja Agrolt selle alusel veised.

Süüdistuse järgi ei olnud aga Leedol ega Jürissonil projekti taotluse esitamisest alates mingit soovi omandada veiseid läbi riigihanke. Selle asemel soovisid nad pettuse teel riigihanke menetluse nõudeid rikkudes luua läbi näiliste tehingute ettekujutuse veiste soetamisest, soovides tegelikult osta veiseid Martin Leedo juhitavalt ja tema omandis olevalt OÜ-lt Saare Veisekasvatus, seisab süüdistuses.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles