PERH saab uue tiiva

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERH
PERH Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Nordic Investment Bank (NIB) ja Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) on allkirjastanud 24,5 miljoni eurose laenulepingu, mille abil renoveeritakse ja laiendatakse Põhja-Eesti Regionaalhaiglat Tallinnas.

20-aastase tähtajaga laen finantseerib Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe meditsiinilinnaku uue korpuse ehitust. Uues hoones hakkab asuma patoloogiakeskus ning onkoloogia- ja hematoloogiakliinik. Seal on 120 voodikohta ning raviasutused kemoteraapiaks, radioteraapiaks ja nefroloogiaosakond. Ehituse eeldatav valmimisaeg on 2021.

«Regionaalhaigla meditsiinilinnaku laienemine Mustamäel on oluline osa meie arenguplaanides,» ütles regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu. «See suuremahuline finantseering võimaldab meil pakkuda patsientidele veelgi paremini kättesaadavat raviteenust.»

«Haigla ajakohastamisega saab pakkuda uusi ravivõimalusi ja võimaldada tõhusamaid toiminguid. Patsiendid saavad kasu hoolduse paranenud kvaliteedist ja meditsiinitudengitel on juurdepääs tänapäevastele seadmetele ja tehnoloogiale,» sõnas Henrik Normann, NIBi president ja tegevjuht.

Uued hooned vastavad riiklikele energiatarbe standarditele ja keskkonnanõuetele.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla on piirkondlik haigla, mille ülesanne on olla elanike arstliku turvalisuse tagaja ning kompetentsikeskus Põhja-Eesti tervishoiusüsteemile.

NIBi kaasomanikeks on kaheksa riiki: Taani, Eesti, Soome, Island, Läti, Leedu, Norra ja Rootsi. Pank rahastab era- ja avaliku sektori projekte liikmesriikides ja neist väljaspool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles