Musk tahab asendada Puerto Rico elektrivõrgu Tesla akudega

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orkaani Irma käes kodu kaotanud Puerto Rico perekond on ladunud oma hoovi rusudest sildi «Saatke Tesla».
Orkaani Irma käes kodu kaotanud Puerto Rico perekond on ladunud oma hoovi rusudest sildi «Saatke Tesla». Foto: JONATHAN DRAKE/REUTERS/Scanpix

Tesla juht ja miljardärist leiutaja Elon Musk teatas, et on valmis aitama orkaani poolt räsitud ja humanitaarkriisi äärel vankuvat Puerto Ricot akude ja päikesepaneelidega.

Musk võttis endale omaselt sõna Twitteris, kus ta pakkus välja, et Tesla võiks hakata Puerto Ricot elektrienergiaga varustama. Lejutaja tõdes, et Tesla on varem varustanud elektriga mitmeid väiksemaid saari ning ta ei näe miks ei võiks seda Puerto Rico puhul teha. Seda muidugi juhul, kui valitsus ja Puerto Rico elanikud sellega nõustuvad.

Praeguse seisuga töötab näiteks Vaikse ookeani Samoa saarestiku Ta‘ū saar üleni Tesla akude ja päikesepaneelide võrgustiku peal. Saarel on 60 akut 5328 päikesepaneeli. Tesla varustab energiaga ka Hawaii saarestiku Kauai saart, kus ligikaudu 20 protsenti elektrienergiast tuleb Tesla päikesepaneelidest.

Tesla on juba praegu saatnud Puerto Ricosse sadu akusid, sest enamus saare elektrivõrgust on pärast orkaan Mariat maas ja ligikaudu 3,5 miljonit inimest on ilma elektrita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles