Kofkini legendaarsest Estkompeximist sai Coffee In Kioskid

Peeter Raidla
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Juba 1987. aasta lõpus loodud Estkompexim, mis koos iseseisvustuultega tõi Eestisse nüüd juba ammu ajalooks saanud Pingviini jäätisekohvikud ja bistroodes pakutud matsakad neljakandilised vorstikangid, muutis sel nädalal nime ning jätkub nüüd tegevust kui osaühing Coffee In Kioskid.

Alexander Kofkinile kuuluva osaühingu nimemuutusega kaasnes tegelikult üsna keerukas varajagamine, mille käigus loovutas senine Estkompexim osa oma varast kolmele samuti Kofkini kontrolli all tegutsevale  ettevõttele, osaühingutele Estkompexim Toitlustus, Estkompexim Grupp ja Meriton Food Botique. Neist kaks esimest on loodud alles tänavu veebruaris. Teisisõnu on Kofkin ette võtnud kogu oma toitlustusäri ümberkorraldamise.

Estkompeximi ümbernimetamine Coffee In Kioskiteks viitab sellele, et seni Kofkini kontrolli alla kuulunud kioskid on müüdud ASile Coffe In, kellele kuulub 2005. aastast ka kaubamärk Coffee In, mille nime all tegutseb Tallinnas 15 ja Tartus 4 kohvipoodi. Seda enam, et 26. aprillil sai endise Estkompeximi ehk praeguse Coffee In Kioskite ainsaks juhatuse liikmeks Tiina Vaaderpass, kes on otseselt seotud ASi Coffee In omaniku Arvi Vaaderpassiga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles