Galerii ja video: pururikas Saudi kuningas saabus Moskvasse 1500-pealise saatjaskonnaga (6)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moskvat külastav Saudi Araabia kuningas Salman bin Abdulaziz saabus Moskvasse 1500 inimesest koosneva saatkonnaga, kellele broneeriti kaks luksushotelli. Kaasa toodi ka oma mööbel ja isegi oma hotellitöötajad. 

Neli päeva kestvale visiidile saabunud kuningas astus lennukilt maha kullatud eskalaatoril, mida ta tavaliselt reiside ajal kasutab, kuid masin lõpetas poolel teel töötamise ning kuningas pidi omal jalal edasi astuma. Kuningat tervitati sõjaväeorkestriga, vahendab Bloomberg

Moskvasse hakkab kuninga jaoks lendama iga päev ka transpordilennuk, mis toob kõrgeaususele kõike, mida hing ihaldab. Väidetavalt on nii toodud Venemaale juba üle 800 kg toitu. Kuninga personal vahetas välja ka mõned hotellitöötajad enda omade vastu, kes teavad paremini, kuidas teha näiteks kuningale meelepärast kohvi. Samuti toodi kaasa oma mööbel. 

Saudi valitsus broneeris üleni välja kaks luksushotelli: Ritz Carlton ja Four Seasons. Hotellid pidid tühistama osa külastajate reserveeringud ning minema saadeti isegi hotellis pidevalt elavad inimesed. Four Seasons hotelli uksehoidja sõnul ei ole nende asutus kuni 8. oktoobrini külastajatele avatud.

Kahe hotelli broneerimine võib minna hinnanguliselt maksma kusagil 3 miljonit dollarit. Sinna alla ei lähe summad, mida delegatsioon kulutab eri teenustele nagu restoranid, spaa jne. 

Visiidi jooksul on kirjutatud alla juba suurele relvatehningule, mille käigus müüb Moskva Saudi Araabiale S-400 õhutõrjesüsteeme. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles