Tallinna Vee puhaskasum kasvas 53 protsenti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joogivesi
Joogivesi Foto: Reporters/SCANPIX

Tallinna Vesi teenis aasta esimeses kvartalis 8 miljonit eurot kasumit, mis on 52,6 protsenti enam möödunud aasta sama kvartaliga võrreldes. 

Firma käive suurenes 1,4 protsenti 12,4 miljoni euroni, teatas ettevõte börsile.

Tallinna Vee juhatuse esimees Ian Plenderleith ütles, et esimese kvartali majandustulemus on ennekõike mõjutatud ettevõtte poolt möödunud aastal valitud finantseerimisstrateegiast, mille tulemusel euribori ja selle tulevikuprognooside tõus on kasvatanud ettevõtte mitterahalist kasumit. Plenderleith lisas, et täiendav faktor heade tulemuste juures oli võlgade kogumise paranemine.

AS Tallinna Vesi taotlus tõsta tariife kooskõlas teenuslepinguga on endiselt konkurentsiameti menetluses ja ettevõte ei oska ennustada menetluse lõppkuupäeva. Ettevõte on veendunud, et mullu augustis riigikogus vastu võetud «Monopolidele hinnapiirangute kehtestamise seadus» ning selle seaduse täitmiseks konkurentsiameti poolt välja antud metoodika rikuvad nende rakendamisel ühepoolselt  2001. aastal sõlmitud erastamislepingut. Euroopa Komisjon esitas Eesti ametivõimudele teabepäringu ettevõtte kaebuse põhjal. Komisjonile vastamise tähtaeg on mai alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles