Eesti suurim seafarm jätkab katku kiuste suurinvesteeringuga

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seafarm.
Seafarm. Foto: Margus Ansu

Eesti suurim seakasvataja AS Rakvere Farmid renoveerib Viljandi külje all asuva Ekseko seafarmi, mille kolmas, ligi 2 miljonit eurot maksnud etapp valmis septembris. 

HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere rõhutas, et Eesti suurima seakasvatajana jätkatakse hoolimata jätkuvast sigade Aafrika katku levikust efektiivsust tõstvate investeeringutega algtootmisesse, mille eesmärk on parandada loomade heaolu ning tagada efektiivsem ja keskkonnasõbralikum tootmine.

«Alustasime korruse rekonstrueerimistöödega eelmise aasta sügisel ning nüüd on kokku valmis kolm korrust kuuest. Uutes seakasvatusruumides on kvaliteetsem õhk, parem valgustus, uued põrandad, sulustik ja söötmissüsteemid ning kaasaegne reguleeritav temperatuur vastavalt igale vanusegrupile. Lisaks on uued ruumid ka paremaks töökeskkonnaks farmi töötajatele,» lisas Mere. 

Ekseko seafarmi järgmise korruse renoveerimistöödega alustatakse aasta lõpus ning valmima peaks see järgmise aasta oktoobris. Kogu hoone valmib tänaste plaanide kohaselt 2020. aasta lõpuks ning valmides mahutab 22 000 siga rohkem. 

Rakvere Farmid süsteemi kuulub üle Eesti 22 seafarmi. Nuumsigade kasvatamisel kasutatakse Rakvere Farmides kaht viisi: osa põrsaid kasvatatakse suureks Rakvere oma nuumafarmides, teised põrsad antakse kasvatada lepingulistesse nuumafarmidesse.

Eesti suurim seakasvatusettevõte AS Rakvere Farmid on AS HKScan Estonia tütarettevõte, kasvatades 40 protsenti Eestis kasvavatest nuumsigadest. HKScan Estonia on Eesti suurimaid toiduainetööstuse ettevõtteid, mis kuulub HKScan kontserni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles