Ettevõtjate suur mure: elame nagu kõrbes!

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deluxi mööblivabrikute omanik Göran Sjöholm.
Deluxi mööblivabrikute omanik Göran Sjöholm. Foto: Marko Saarm / Sakala

Süvenev tööjõupuudus on ettevõtjate jaoks üha tõsisem mure: tootlikkus kannatab ja bürokraatia sööb närve. Lahendina nähakse immigrantide sissetoomist või avalikku sektori kärpimist.

Äripäevaga vestelnud ettevõtjate sõnul võtab tööjõupuudus üha katastroofilisemad mõõtmed. «Oleme siin nagu kõrbes!» kirjeldas olukorda Deluxi mööblivabrikute omanik Göran Sjöholm, kirjutab Äripäev.

Tootmisettevõtte Tarmeko kodulehel oli reedel viis töökuulutust: otsitakse metallitreialit, tõstukijuhti-transporditöötajat, remondilukkseppa-keevitajat, hüdropressitöölist ja puidutööstusliini operaatorit. Tarmeko KV juhatuse liikme Ago Niguli sõnul kannatab ettevõte tööjõupuuduse tõttu: «Tellimusi on rohkem, kui suudaks tööd ära teha.»

Kahanev efektiivsus ning suuremad väljaminekud inimeste tööl hoidmiseks on reaalsus, millega tööandjad silmitsi seisavad, väitis Tallinna Kaubamaja Grupp ASi juht Raul Puusepp.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles