Ida-Saksa agendist võib saada Rosnefti nõukogu liige

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Streami tegevjuht Matthias Warning.
Nord Streami tegevjuht Matthias Warning. Foto: SCANPIX

Venemaa peaministri Vladimir Putini sõber ja omaaegse Stasi eriteenistuse agent Matthias Warning võib asuda tööle riigile kuuluva naftafirma Rosneft nõukogus.

Vene päevaleht Kommersant kirjutas valitsusallikatele viidates, et praegu Nord Streami projekti tegevdirekorina töötaval Warningul on kavas asuda tööle Rosnefti juures. Väljaande andmetel hakkab Warning Vene suurima naftafirma nõukogus asendama Juri Petrovi.

Väidetavalt on kaadrimuudatused seotud president Dmitri Medvedevi korraldusega, mille kohaselt peavad ministrid ja teised valitsusametnikud riigifirmade juhatustest lahkuma. Petrov on seejuures riikliku kinnisvaraameti Rosimuštšestvo juht.

Enne Nord Streami juures tööle asumist töötas Warning Dresdner Banki nõukogu juhina. Viimane on tihedalt seotud Vene riigi kontrolli all oleva gaasimonopoliga Gazprom ning Venemaa on Dresdner Banki kasutanud mitmete tundlike tehingute puhul.

Praeguse Venemaa valitsusjuhiga juba Ida-Saksamaal koostööd teinud Warning tunneb Putinit juba 80ndatest aastatest, mil ekspresident töötas Ida-Saksamaal KGB luureagendina.

Aprillis astus Rosnefi nõukogu esimehe kohalt tagasi kaks aastakümmet peaministri lähikondlaseks olnud asepeaminister Igor Setšin, kelle asemel asus ettevõtte nõukogu juhtima Sergei Šišin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles