Saksamaa ei halasta Volkswageni bossidele (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wolfgang Hatz
Wolfgang Hatz Foto: SCANPIX

Saksamaal võeti seoses diiselmootorite petuskeemiga sel nädalal vahi alla Volkswagen Groupi arendusjuht Wolfgang Hatz.

Tegemist on kõige kõrgemal ametipostil olnud Volkswagen töötajaga, kes seoses skeemiga on vahi alla võetud. Volkswageni esialgse siseauditi kohaselt ei teinud 58-aastane Hatz midagi valesti ning USA võimud tema vastu huvi ei tundnud, vahendab Forbes.

Eelmise aasta Novembris külastas ta ka Los Angelese autonäitust, kus kinnitas, et skandaal Volkswagenis on möödas. Saksamaa politsei hakkas aga tema vastu taas huvi tundma pärast läbiotsimisi ettevõtte kontorites.

Tegemist on teise tossuskandaali tõttu Saksamaal vahistatud Volkswageni töötajaga. Juulis võeti vahi alla 60-aastane itaallane Giovanni Pamio, kes pidas Audi diiselmootorite arendusosakonna termodünaamika juhina vastu aasta. Audi kuulub praegu peaaegu täielikult Volkswagen AG-le. 

Volkswagen on tunnistanud, et kasutas diiselkütusega sõidukites tarkvara, mille abil paistis testide ajal heitgaaside näit tegelikkusest kordi väiksem. Kokku müüdi nii maailmas umbes 11 miljonit sõidukit.

Ilma skeemita ei oleks Volkswagenil õnnestunud USAs turul tegutseda. Tänaseks on pettus ettevõttele maksma läinud 25 miljardit eurot. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles