Nordea kasum kasvas ligi kolm korda

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Pank, Tallinn
Nordea Pank, Tallinn Foto: Toomas Huik

Nordea Eesti teenis esimeses kvartalis 11,4 miljonit eurot kasumit, mis on võrreldes aastataguse ajaga kolm korda enam.

Ettevõtte kogutulud suurenesid võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 25 protsenti, kasvades 19,9 miljoni euroni.

«Oleme oma tulusid stabiilselt kasvatanud nii laenu - kui ka investeerimistoodete osas, suurenenud on kliendibaas ja internetipanga kasutajate hulk. Jõudsalt on vähenenud laenukahjumite tase, mis kajastab ühelt poolt kriisiaja lõppu, teisalt näitab meie hästi toimivat krediidipoliitikat,» kommenteeris pangajuht Vahur Kraft tulemusi.

Nordea Eesti varade maht moodustas märtsi lõpu seisuga 2,97 miljardit eurot. Laenu- ja liisinguportfelli maht oli aasta esimese kvartali lõpu seisuga 2,78 miljardit eurot, mis tähendab kuueprotsendilist kasvu möödunud aasta sama kvartaliga võrreldes.

Panga laenuportfell ulatus märtsi lõpus 2,36 miljardi euroni, mis teeb aastaseks kasvuks 6 protsenti. Liisinguportfell kasvas aastases võrdluses 7 protsenti, ulatudes 419 miljoni euroni ning tõustes sellega Eesti liisingturul teisele positsioonile.

Nordea Eesti ettevõtete laenu- ja liisinguportfell moodustas märtsi lõpus 1,7 miljardit eurot, kasvades varasema aasta esimese kvartaliga võrreldes tervelt 8 protsenti ja tõustes sellega teisele positsioonile ettevõtete laenuturul.

Eraisikute laenu- ja liisinguportfell kasvas aastases võrdluses 5 protsenti ja ulatus märtsi lõpus 961 miljoni euroni.

Laenukahjumite osakaal kogu portfellist moodustas esimeses kvartalis 0,17 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles