Ettevõtjad kiitsid üle pika aja Ratast (9)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Elmo Riig

Ettevõtjad Ain Hanschmidt, Erkki Raasuke ja mitmed teised Äriplaan 2018 konverentsil osalenud ettevõtjad kiitsid peaminister Jüri Ratase hommikul peetud kõnet, pidades seda poliitiku üle pika aja parimaks kõneks. 

«Ratas tegi suurepärase kõne. Ma ei mäleta, et poliitik oleks nii tulevikku vaatavat ja tasakaalustavat kõnet viimasel ajal teinud. Ma kujutan ette, kes teda kõne koostamisel aitas, aga lõpuks oli Ratas ikkagi see, kes ettekande tegi. Absoluutselt suurepärane. Kui teod läheksid sõnadega kokku, oleks suurepärane,» ütles Erkki Raasuke, kes on juhib Nordea ja DNB liitumisega tekkivat uut ühendpanka Luminor.

Suurettevõtja Ain Hanschmidt kinnitas, et peaministri kõne oli väga hea, kuna ta tunnetas ja respekteeris auditooriumi. «Negatiivne oli aga see, et need teesid ei vastanud iga kord päris tõele. Ta ütles, et maksud ei ole pikaajaliselt olulised. Kuidas ei ole? Stabiilne maksukliima on ettevõtja jaoks ülioluline,» rääkis ta.

Äriplaani lõpuarutelu moderaator ja Äripäeva peadirektor Igor Rõtov lisas juurde, et Ratase kõne ületas tema ootusi. Lisaks luges ta kõnest välja, et valitsus ei kavatse lähiajal enam suuri muudatusi maksusüsteemis teha.

Ratas: meil peab olema rohkem usku Eesti majandusse

Peaminister Jüri Ratas ütles hommikul peetud ettekandes, et meil peab olema Eesti majanduskasvust rääides rohkem usku. Tema sõnul kipuvad meie hinnangud olema liiga hüplikud: kui oleme põhjas, siis kirume, et me ei oska midagi teha. Kui aga majandusel hästi läheb, siis räägime, et peagi tuleb kriis.

Samas kiitis Ratas ettevõtjad. «Ettevõtja olla tähendab iga päev suurte riskide võtmist. See nõuab jäägitult tööle pühendumist. Ettevõtjad võtavad riske, mida teised ei julge ja vastutavad paljude inimeste käekäigu eest. Meie ühiskond peab õppima ettevõtja ametit enim väärtustama,» leidis Ratas.

Lisaks ütles Ratas, et Eesti majandus on vaatamata üle ootuste kiirele kasvule jäänud maha tootlikkuse tõusule seatud sihtmärkidest: «Meil on olemas võimekus tagada püsivalt kiire majanduskasv ja küsimus on pigem selles, kuidas seda rakendada. Pikaajaline majanduskasv ei ole peidus valitsussektori eelarves, vaid ennekõike erasektori tarkades otsustes. Peame mõtlema pikaajalises võtmes, kuidas Eesti sissetulekutase jõuaks kannule heaoluriikidele.»

Ratas kutsus konverentsi osalejaid üles vaatama ka suuremat pilti ning teadvustama Eesti kohta Euroopa Liidu ja oma regiooni majanduses, sest just avatus on meie riigi edu vedur. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles