Tuntud ehitusfirma juht astus kohtu ette

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Pertens
Sven Pertens Foto: Raigo Pajula/Postimees

Pikalt ehitusfirmat Lemminkäinen Eesti juhtinud ja praegu teedeehitusfirma TREV-2 juhtiv Sven Pertens astus täna süüdistatuna soodustuskelmuse katsele kaasaaitamises kohtu ette, Pertens eitab süüd kategooriliselt.

Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumajas alanud protsessil kinnitas Pertens (52) pärast prokuröri avakõnet, et pole talle süüks arvatud tegusid toime pannud ning end süüdi ei tunnista, vahendab ERRi uudisteportaal. Teisipäeval uuris kohus kirjalikke tõendeid ja kuulas tunnistajaid, ütles kohtu pressiesindaja Jaanika Lusti.

Lääne ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi esitas Pertens ettevõtte juhatuse liikmena teadlikult valedokumene, et aidata teise ettevõtte esindajal pettuse teel saada toetust sihtasutuselt Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK).

Süüdistuse kohaselt kiitis Pertens heaks teisele ettevõttele valede andmetega hinnapakkumise, tehtud tööde akti ning arve esitamise ja sõlmis teadlikult pettusele kaasaaitamiseks mõeldud ebaõige sisuga töövõtulepingu.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles