Botnica seisis juba teist suve kai ääres

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäämurdja Botnica eest maksis riik 2012. aastal 50 miljonit eurot ega proovinud hinna osas kaubelda.
Jäämurdja Botnica eest maksis riik 2012. aastal 50 miljonit eurot ega proovinud hinna osas kaubelda. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi loodeti, et jäämurdja Botnica leiab vabal perioodil tööd off-shore-projektides, on laev seisnud juba teist suve Tallinnas kai ääres - Venemaa sanktsioonid ja naftahinna langus on suvistele plaanidele kriipsu peale tõmmanud.

2015. aasta suvel peatati Venemaale kehtestatud sanktsioonide tõttu Botnica tööleping naftaplatvormide teeninduseks Kara meres, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Laevafirma TS Shipping juhatuse liikme Ülo Eero sõnul on põhjus turu üldises madalseisus, kuid praeguseks peaks halvem möödas olema.

«Me näeme vähemalt tänase päeva seisuga, et aastad 2018, 2019 ja edasi me peaksime olema tööga kindlustatud kõik suved,» ütles Eero.

Konkreetselt on päevakorras kuus projekti, mis hõlmavad töid Kanadas, geoloogilisi töid kaug-põhjas, erinevate tuuleparkide teenindamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles