Pankrotistunud Vähiuuringute keskuse vastu on üle poole miljoni euro nõudeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähiuuringute keskusel on käest libisemas suure vaevaga võidetud projektid.
Vähiuuringute keskusel on käest libisemas suure vaevaga võidetud projektid. Foto: Toomas Huik

Augusti lõpus pankrotistunud AS Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskuse (VTAK) vastu on nõudeid esitatud üle 500 000 euro eest.

Kõiki nõudeid ei ole veel esitatud, tähtaeg on oktoobri lõpus, ütles VTAK-i pankrotihalduriks määratus Peeter Sepper BNS-ile.

Kui suures ulatuses suudab ettevõte nõudeid täita, sõltub Sepperi sõnul varade müügist. «Praegu on varadeks 2 miljonit Vene Pharmasynthez aktsiat, mis on Moskva börsil. Muud suuremat vara ei tundu olevat,» märkis ta.

Pharmasynthez kaupleb Moskva börsil esmaspäeva seisuga hinnal 12,4 rubla, mis teeks aktsiate väärtuseks ligikaudu 400 000 eurot, kuid Sepperi sõnul on aktsiaga kauplemise aktiivsus madal ning aktsiate realiseerimine võib osutuda keeruliseks.

Seejuures on Pharmasynthez OJSC VTAK-i üks omanikest läbi ettevõtte Kevalt AS. Pharmasynthez oli VTAK-ile ligi 400 000 eurot võlgu, mille ta tasus ettevõttele aktsiatega.

VTAK-i teiseks suuremaks omanikuks on India ravimikontsern Bravo Grupp, läbi Eesti tütarettevõtete Ibcc Holding AS ja Bravo Pharmaceuticals OÜ. Veel tänavu suvel oli India ravimifirmal plaanis läbi VTAK-i investeerida Eestisse 3,2 miljonit eurot Rae valda ravimitehase rajamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles