Britid keelduvad Brexiti-arvet maksmast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexit
Brexit Foto: Matt Crossick/Empics Entertainment

Suurbritannia Brexiti-kõneluste juht David Davis lükkas pühapäeval tagasi väited, et britid on valmis maksma Euroopa Liidust lahkudes viimasele 40 miljardit naela (45 miljardit eurot).

Ajaleht Times teatas sellest laupäeval «Brüsseli allikatele» viidates, kuid Davis ütles BBC televisioonile, et «nad mõtlesid selle välja.»

Ta lisas, et ei hakka tegelikku arvu välja käima, kuid «meil on üsna konkreetne idee, kuhu me sellega läheme.»

Davise sõnul on Euroopa Liidul nõue, et Suurbritannia maksaks raha ka ühenduse tulevasse pensionikatlasse «pehmelt öeldes vaieldav.»

«Viimati vaatasime me kõik rida-realt läbi ja vaidlustasime nii mõnegi asja seadusliku aluse ning kavatseme seda jätkata.»

Briti peaminister Theresa May tutvustas reedel Euroopa Liidust lahkumise kaheaastase perioodi tegevuskava. 2019. aasta märtsini, mil Suurbritannia peaks ametlikult Euroopa Liidust lahkuma, jätkatakse suuresti ühenduses kehtivate reeglite järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles