Venezuela valitsus on kimpus liiga armsate jänkudega

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jänes
Jänes Foto: SCANPIX

Riigi valitsus jagas toidunappuse leevendamiseks laiali jäneseid, inimesed keelduvad aga lontkõrvu söömast. 

Majandusraskustest räsitud Venezuelas on toiduga lood kehvasti. 12 protsenti lastest kannatavad alatoitumuse käes. Nii on riigi sotsialistist president Nicolás Maduro tulnud välja kavala plaaniga. «Jäneseplaani» kohaselt jagatakse vasemetele kogukondadele jänesepoegi, kes kasvades ja kosudes võiksid elanikele pakkuda valke ja kaloreid, mis toidust muidu saamata jäävad, kirjutab the Economist.

Riigi põllumajandusminister Freddy Bernal jagas hiljuti laiali esimese portsu jäneseid puudust kannatavatele kogukondadele.

Economisti hinnangul on see Maduro plaanidest üks mõistlikumaid. «Nad paljunevad nagu jänesed,» kirjeldas president kava toidupuudusega võitlemiseks. Sel ajal kui poest saavad otsa või, leib ja muud tähtsad toidukaubad, sest hindu kontrollitakse ja väliskaubandus kiratseb, paljunevad jänesed edasi, sest neil on turujõududest ükskõik.

Kogu plaanil on aga ainult üks kitsaskoht. Nimelt selgus, et värsked jäneseomanikud on loomadele nimed pannud, võtavad lontkõrvad ööseks kaissu magama ja seovad mõnele ka lehvi pähe. Armsate lemmikute söömisele ei taha aga enamik mõelda.

«Inimesed peavad aru saama, et jänes ei ole mitte lemmikloom, vaid kaks ja pool kilo liha, kus on palju valku ja vähe kolesterooli,» kurtis Bernal seepeale riigitelevisioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles