Nimekiri: millised ettevõtted kandideerivad mainekale äriauhinnale

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stella Soomlais
Stella Soomlais Foto: Tõnu Tunnel

Eestis üheksandat korda väljaantavale mainekale Rootsi Äriauhinnale esitati tänavu 40 kandidaati, kellest žürii valis kolmes kategoorias välja kokku üheksa finalisti. Võitjad tehakse teatavaks 10. oktoobril Kumus toimuval rahvusvahelisel konverentsil.

Rootsi Eksportnõukogu Eesti esinduse juhi Janar Suti sõnul on Eesti ettevõtluse tase ja kvaliteet aastatega tõusnud. Ühes sellega on muutunud ka kandideerivate ettevõtete tegevusvaldkond üha laiahaardelisemaks.

«Üheksa välja valitud nominenti esindavad žürii hinnangul parimal moel seda, miks Rootsi Äriauhinna konkurss on ellu kutsutud – rahvusvaheline koostöö, innovatsioon ja märkimisväärne panus ühiskonda. Sellega ollakse eeskujuks nii alustavatele ettevõtetele kui ka juba aastakümneid Eestis tegutsenud suurkorporatsioonidele,» ütles Sutt pressiteates.

Enim kandidaate esitati tänavu jätkusuutliku kasvu kategoorias, kuhu laekus kokku 18 avaldust. Žürii hinnangul on ka see märk sellest, et põhjamaised väärtushinnangud on siinsesse ettevõtluskeskkonda juurdumas. Kõige enam oli tunnustusele pürgijate seas tehnoloogia ja IKT valdkonna tegijaid, lisaks mitmed Eesti disaini, tööstuse ning toidu- ja jaekaubandusega seotud ettevõtjad.

Aasta noore ettevõtja nominendid:

  • Kristel Kruustük (Testlio)
  • Margus Valge (Wesse Engineering)
  • Stella Soomlais (Stella Soomlais Design)

Jätkusuutliku kasvu ja vastutustundliku ettevõtluse nominendid:

  • Incap Electronics Estonia
  • SEB Eesti
  • Wendre

Tehnoloogilise innovatsiooni nominendid:

  • Lainergy
  • Protex Balti
  • Sendsmaily

Võitjad tehakse teatavaks 10. oktoobril Kumus toimuval rahvusvahelisel konverentsil ja auhinnagalal. Ettevõtluskonkursiga Rootsi Äriauhind 2017 julgustatakse Eesti ettevõtteid oma Rootsi kolleegidega rohkem koostööd tegema ja välisturgudele laienemise peale mõtlema. Tunnustuse eesmärk on väärtustada kahe riigi vahelist head ärikliimat ja tugevat ettevõtluse alast koostööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles