Oleg Ossinovski ettevõte on Gruusiasse investeerinud üle 60 miljoni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski möödunud aastal Tallinnas Ülemiste kaubajaamas, kus talle kuuluv raudtee-ettevõte Skinest remontis haruteid.
Oleg Ossinovski möödunud aastal Tallinnas Ülemiste kaubajaamas, kus talle kuuluv raudtee-ettevõte Skinest remontis haruteid. Foto: Eero Vabamägi

Oleg Ossinovskile kuuluva valdusfirma Skinest Grupi ettevõtted on viimasel paaril aastal investeerinud Gruusiasse üle 60 miljoni euro.

Hiljuti anti ekspluatatsiooni Kintrishi hüdroelektrijaam võimsusega 6,6 megavatti, teatas Skinest. Skinest Grupi juhatuse liikme Juliana Poljanskaja sõnul on grupi järgmine energeetikaprojekt Gruusias Lakhami hüdroelektrijaama kaskaadi ehitamine võimsusega 16 megavatti. «Erinevates arengufaasides on veel hüdroelektrijaamade projekte koguvõimsusega umbes 50 MW,» lisas ta.

Skinest Grupp hindab investeeringuid taastuvenergia projektide arendamisse Gruusias kui oma panust maailma jätkusuutliku arengusse ning kliimaprobleemide lahendamisse. Ettevõtte seisukohast aitavad taastuvenergia sektori investeeringud vähendada kasvuhooneefekti ja aeglustuda globaalset soojenemist.

Poljanskaja sõnul on ettevõttel käsil ka suured investeeringud Gruusia kinnisvaraturul. «2017. aasta lõpuks rajatakse 331 hektari peale 18-rajaline maailmatasemel golfiväljak, mille järel hakatakse ehitatama uut rohelist elurajooni vaatega Tbilisi linnale. See on väga suur projekt, kuhu tuleb plaanide järgi üle 1400 elamu, koolid, lasteaiad ning spordiinfrastruktuur,» sõnas Poljanskaja.

«Selle taseme golfiväljak lisab Gruusiat golfi maailma kaardile ning on aluseks uue spordiliigi arengule riigis. Gruusia valitsus toetab seda laiaulatuslikku infrastruktuuriprojekti igatpidi, kuna sellise projekti märkimisväärne pikaajaline positiivne majanduslik mõju kogu piirkonna majandusele on üsna ilmne - ehitustegevuse kasv, uute teenuste esilekerkimine, uue turistide klassi meelitamine,» lisas Poljanskaja.

Tema sõnul arendab Skinest Grupp projekte koos erinevate partneritega. «Kinnisvara puhul on oluliseks partneriks Kaamos Grupi meeskond,» sõnas Poljanskaja.

Skinest on kontsern, mille emaettevõte on 2005. aastal asutatud Skinest Grupp. Kontserni ettevõtted tegutsevad Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Venemaal, Poolas, Ukrainas, Horvaatias ja Gruusias. Kontserni suuromanikuks on ettevõtja Oleg Ossinovski. Erinevate tütarettevõtete kaudu on kontsernil paarkümmend kaasinvestorit. Kontsernis töötab enam kui 900 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles