Lätis tabati käibemaksupetturite jõuk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätis avastati valgekraede maksupettus
Lätis avastati valgekraede maksupettus Foto: PantherMedia/Scanpix

Läti maksuameti rahanduspolitsei korraldas koos terroritõrjeüksusega Omega 27 läbiotsimist ja tõkestas käibemaksupettustega tegeleva ja kuritegeliku tulu peseva kelmijõugu tegevuse, rääkis BNS-ile maksuameti esindaja Evita Teice-Mamaja.

Jaanuarist 2016 kuni 2017. aasta augustini tekitas jõuk riigieelarvele umbes 1,7 miljonit eurot kahju. Kahtlustuse sai üheksa inimest ja tõendid on võõrandatud.

Tänavu 5. septembril algatatud asjaga seoses korraldasid rahanduspolitsei uurijad Riias, selle lähikonnas ja Jelgavas 27 läbiotsimist asjaosaliste elukohtades, kontorites ja autodes. Võõrandati umbes 95 000 eurot sularaha, salasigarette ja tulirelvi.

Läbiotsimiste käigus avastati ka salakontor kinnipeetute omakäeliste joonistega petutehingu skeemide kohta ja pettuseahelas osalenud ettevõtete nimedega, suur hulk dokumente ja muude tõenditega.

Jõuk tegutses kaubavedude, autovaruosade müügi ja turvateenuste alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles