EL ootab ettevõtjate ettepanekuid seadusemuudatuste kohta

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipud.
Euroopa Liidu lipud. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon soovib äsjase majanduskriisi taustal hinnata, kas praegune äriühingute üldist juhtimist puudutav regulatsioon on adekvaatne ning mida arvavad ettevõtjad ja kodanikud ettepanekutest seda valdkonda täiendavalt reguleerida.


Muu hulgas ootab Euroopa Komisjon ettevõtjate ja organisatsioonide arvamusi selle kohta, kas ja kuidas muuta äriühingu nõukogu koosseis mitmekesisemaks – näiteks kas tuleks nõuda, et ettevõtete nõukogudes oleks esindatud rohkem erialasid, või tuleks suurendada hoopis soolist mitmekesisust. Samuti ootab komisjon arvamusi väikeaktsionäride kaitse suurendamise teemal ning aktsionäride üldise aktiivsuse suurendamise küsimuses, teatas justiitsministeerium.

«Ettevõtjasõbralik õiguskeskkond on üks selle valitsuse prioriteete, mistõttu soovime võimalike seadusalgatuste osas eelkõige meie ettevõtjate arvamust kuulda,» ütles justiitsminister Kristen Michal. «Ja antud juhul küsitaksegi just seda, kas ja kui palju peaks Euroopa Liit sekkuma ettevõtete igapäevategemistesse ja juhtimisse.»

Euroopa Komisjon on juba intervjueerinud liikmesriikide börsiühingute esindajaid ning kohtunud ekspertide, investorite ja kodanikuühenduste esindajatega. Kogutud infole tuginedes koostas komisjon rohelise raamatu «Äriühingu üldjuhtimise ELi raamistik». Seal on kirjas küsimused, mille kohta komisjon vastukaja ootab.

Euroopa Komisjon ootab ettevõtjate ja kodanikuühenduste ettepanekuid 22. juulini e-posti aadressile markt-complaw@ec.europa.eu. Saabunud ettepanekud avaldab komisjoni oma veebilehel. Täpsem info ettepanekute esitamise ja privaatsustingimuste kohta asub siin.

Lisaks koostab kõnealuse rohelise raamatu kohta Eesti riigi seisukoha justiitsministeerium. Seisukoha kujundamiseks saatis ministeerium erinevatele organisatsioonidele, ametiasutustele ja teistele ministeeriumidele kirja, kus palub avaldada arvamust konsultatsiooni raames esitatud küsimuste osas. Tagasisidet ootab justiitsministeerium hiljemalt 5. maiks. Ministeeriumile saadetud arvamusi Euroopa Komisjonile ei edastata. Seisukohad esitatab ministeerium valitsusele arutamiseks tõenäoliselt mai lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles