Turismifirmade liit: Tallinna oleks vaja hiinakeelseid silte

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid
Turistid Foto: Urmas Luik

Eesti Turismifirmade Liidu hinnangul kasvab Hiinast pärit turistide reisikihk arv aastaks 2020 hüppeliselt ning Eestisse jõuab neid kolme aasta pärast vähemalt kaks korda rohkem kui täna. Seepärast oleksid hiinakeelsed sildid väga olulised. 

«Hiljuti EASi eestvedamisel Eestis peetud Baltimaade suurimal turismialasel kontaktide loomise üritusel Baltic Connecting nägime nii Hiina kui teiste Aasia  reisifirmadega kohtudes, et huvi Eesti vastu on väga suur ning kasvupotentsiaal loomulikel tingimustel vähemalt kahekordne, aga miks mitte enamgi,» lisas ETFLi president Külli Karing.

2016. aastal tegid Hiina turistid kokku 130 miljonit välisreisi, aastaks 2020 prognoositakse reiside arvu väga järsku kasvu umbes 250 miljoni reisini. Sama kasvutempo juures suureneks hiinlaste Eestisse tulemine kaks korda ehk ca 30 000 turistini aastas, ent Karingu kinnitusel on Eesti potentsiaal tegelikkuses oluliselt suurem.

«Eesti reisiettevõtjad on investeerinud aega ja raha sellesse, et õppida tundma Hiina turistide reisikäitumist, ent siia saabuvate külaliste teenindamiseks saaksime veelgi paremini valmis olla. Kindlasti tuleks Eesti turismiväravad, nagu lennujaam, sadam ja muud transpordisõlmed varustada hiinakeelsete siltidega, sest Hiina turist ei ole harjunud ingliskeelse keskkonnaga ning talle on omakeelsed viidad väga olulised,» selgitas Karing. «Lisaks tuleb tõsiselt tegelda hiinakeelsete giidide välja koolitamisega.»

EASi turismiarenduskeskuse eestvedamisel kohtusid Tallinnas toimunud Baltic Connecting üritusel rohkem kui 50 maailmatasemel Aasia ja USA reisifirmat kohalike turismiettevõtjatega, et tutvuda sihtkohaga ja sõlmida ärikontakte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles