Hanschmidt: Tallink on Ida-Euroopa ettevõttena alahinnatud

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
: INFOTAR, EESTI GAAS, AIN HANSCHMIDT, AARNE SAAR : TALLINN, EESTI : 25FEB16


Tallinki suuromanik Infortar siseneb energeetikaturule ja ostab AS-is Eesti Gaas enamusosaluse. Ain Hanschmidt.

lt/Foto: LIIS TREIMANN
: INFOTAR, EESTI GAAS, AIN HANSCHMIDT, AARNE SAAR : TALLINN, EESTI : 25FEB16 Tallinki suuromanik Infortar siseneb energeetikaturule ja ostab AS-is Eesti Gaas enamusosaluse. Ain Hanschmidt. lt/Foto: LIIS TREIMANN Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Infortari üks kolmest suuromanikust ja Äriplaani konverentsi üks oodatuim esineja Ain Hanschmidt ütles, et Tallinkit nähakse Ida-Euroopa ettevõttena ega taibata, et see on Läänemere üks suuremaid laevandusfirmasid.

«Kui päris aus olla, siis Tallinki aktsia on alati olnud natuke alahinnatud. See on rahvusvaheline ettevõte, Eesti üks suuremad ettevõtteid, Balti mere üks suuremaid merelaevandusfirmasid. Ettevõtte turuväärtus on alati olnud madalam kui raamatupidamislik väärtus. See on Ida-Euroopa ettevõtetele mingil määral omane,» rääkis ta Äripäevale.

«Tallinki ärist 70 protsenti on Lääne-Euroopas, Soomes, Rootsis ja mujal, rahvusvahelisi kliente on ca 10 protsenti ja turg kogu aeg kasvab. Kui Tallinki raamatupidamislik väärtus on 1,2 eurot aktsia kohta, siis praegune hind on 1,13 eurot,» Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles