Milrem sõlmis koostöölepingu Briti kaitsetööstusettevõttega Qinetiq (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milrem THeMIS demonstratsioon
Milrem THeMIS demonstratsioon Foto: Mihkel Maripuu

Briti üks suuremaid kaitsetööstusettevõtteid QinetiQ ning Milrem allkirjastasid möödunud nädalal toimunud kaitsetehnikamessi DSEI raames kootöölepingu.

Lepingu kohaselt arendavad ettevõtted koos välja erinevaid kaitseotstarbelisi robootikalahendusi.

Esimene projekt, kus QinetiQ ning Milrem ühiselt osalevad on Suurbritannia kaitseministeeriumi teaduse ja tehnoloogia laboratooriumi DSTLi korraldatav «viimase miili» võistlus, kus hinnatakse erinevaid autonoomseid mehitamata sõidukeid.

Asutuse programmi esimesse etappi vastu võetud pakkumine põhineb Milremi arendatud mehitamata maismaasõidukil THeMIS ning QinetiQu arendataval autonoomsuse tehnoloogial. Loodava ühistoote nimi saab olema TITAN.

«Milrem töötab juba väga tihedalt koos QinetiQu USA haruga ja mul on väga hea meel, et koostöö laienes nüüd ka Suurbritanniasse,» ütles Milremi juht Kuldar Väärsi.

QinetiQu autonoomsuse valdkonna juhi Bill Biggsi sõnul loob ettevõtete arendatav TITAN militaarüksustele täiesti uue taseme võimekuse. «QinetiQu autonoomsete süsteemide loomise kogemus ning Milremi väga võimekas platvorm annavad kaitsevägedele võimaluse tutvuda mehitamata sõidukite kasuteguritega,» märkis ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles