Eesti arstid ravimifirmade palgal

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst ja patsient. Pilt on illustreeriv.
Arst ja patsient. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Ehkki Eesti Ravimitootjate Liidu eetikakoodeks ütleb, et ravimifirma müügitööga seotud töötaja ei tohi samal ajal olla tööl ravimite väljakirjutamise õigust omaval ametikohal, on juhtumeid, kus arstid istuvad kahel toolil korraga, kirjutab Äripäev.


Näiteks ravimifirma Novo Nordisk Eesti filiaali juht, endokrinoloog Tiit Halling töötas tänavu kahel kohal: oli ravimifirma Novo Nordisk Eesti filiaali juht, samal ajal võttis patsiente vastu Eesti Diabeedikeskuses. Konfliktsust lisab asjaolu, et Novo Nordisk on maailma üks juhtivamaid diabeediravimite tootjaid ja insuliinisüstevahendite müüjaid.

Ravimifirma Merck Sharpe & Dohme (MSD) meditsiiniala nõunik Reet Rätsnik töötab samal ajal ka günekoloogina erakliinikus Medisfäär. Hiljuti kirjutas Äripäev MSD reklaamüritusest, mille eesmärk oli günekoloogidele reklaamida MSD rasestumisvastast vahendit Nuvaring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles