Autoliit hoiatab: Harvey ja Irma uputatud autod võivad paista väga nägusad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Texase üleujutus
Texase üleujutus Foto: SCOTT OLSON/AFP/Scanpix

USAs hiljaaegu möllanud orkaanid Harvey ja Irma tekitasid suuri kahjustusi ja muuhulgas ka praeguste hinnangute kohaselt ligi miljonile sõiduautole.

Sarnaselt 2013. aastal Ameerikas hävingut tekitanud orkaan Sandyga ja möödunud aastal Euroopas toimunud üleujutustega seoses, on taas päevakorda tõusmas uppunud ja veekahjustustega autode jõudmine kasutatud autode turgule, ja sealhulgas ka Eestisse, kirjutab Rein Luik Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu uudiskirjas.

Kasutatud autode ostjad peaksid olema eriti ettevaatlikud autode puhul, mida pakutakse müüa väga soodsalt suhtes teiste samaealiste autodega. Uppunud auto võib välja näha väga eeskujulik, aga tegelikult kuivatatakse auto sisemus ja istmed nii ära, et lähemal vaatlusel pole võimalik midagi märgata. Veekahjustused puudutavad eelkõige sõiduki elektrisüsteemi, mis võib hakata korrodeeruma ja eriti hullusti just soolase vee kahjustuse puhul. Ja sealjuures võib korrosioon avalduda alles teatud aja möödudes ega pruugi ostes väljagi paista.

Seetõttu tasubki lähiaegadel olla eriti ettevaatlik esmapilgul ostuhimu tekitavate hirmodavate autode puhul. Juba täna on Harvey järel oksjonitel müügis ligi 0,5 miljonit veekahjustustega autot. Tarbijatele meeldetuletuseks, et Ameerika päritolu autosid saab ja tuleks eelnevalt kontrollida carfax.com või carfax.eu kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles