Bitcoini tabas aasta suurim langus

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoini vahendus Hongkongis
Bitcoini vahendus Hongkongis Foto: BOBBY YIP/REUTERS

Bitcoin on juba viiendat päeva languskursil, mis on pikim langusperiood enam kui aasta jooksul. Põhjuseks on Hiina suurimate veebivahendajate otsus lõpetada kuu lõpus krüptoraha vahendamine, kuna seda nõudis Hiina valitsus.

BTC China lõpetas juba praegu uute kasutajate registreerimise oma krüptoraha vahenduskeskkonnas BTC China Exhange, teatas oma eilses Twitteri säutsus ettevõtte tegevujuht Bobby Lee, vahendab Bloomberg.

Otsuse tegi ettevõte pärast Hiina valitsuse 4. septembri teadaande «hoolikat kaalumist, põhjendas ta. Teatavasti andis Hiina valitsus teada, et keelustab riigis krüptoraha vahendamise.

Alates 7. septembrist on bitcoini kurss langenud 27 protsenti. Enne seda oli kõige populaarsema krüptoraha väärtus selle aastanumbri sees praktiliselt neljakordistunud tänu plokiahela tehnoloogia kasutusele võtule, üleilmsele poliitilisele ebakindlusele ja suurele huvile Aasias.

Hiina kaudu on seni vahendatud 23 protsenti bitcoiniga kaubitsemisest. Ka tegutsevad just seal maailma kõige suuremad bitcoini kaevandajad, tuues riiki palju krüptoraha vahendamisega seotud liiklust.

Bloomberg andis esmaspäeval teada, et kommunistlik Hiina kavatseb keelustada bitocini ja teiste krüptorahadega vahendamise kohalikes vahenduskeskkondades.

China Business News andmetel on Shanghai finantsteenuste büroo juba andnud välja käsu sulgeda kõik linnas tegutsevad bitocini vahendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles