Ossinovski: Läti piirikaubandusele on kaasa aidanud Eesti kaupmehed (20)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski Foto: Sander Ilvest

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski on seda meelt, et Läti kasuks on alkoholiostjatel aidanud otsustada Eesti kaupmehed ja erinevalt Venemaast ei ole võimalik ka Läti piirikaubandust ELi regulatsioonidest tingitult kuidagi ka kontrolli alla saada.

«Avatud Euroopa ja piiriäärsete piirkondade juurde on piirikaubandus alati käinud,» vahendab Äripäev minister Ossinovski pressikonverentsil öeldud sõnu. 

Minister lisas, et mõni aasta tagasi oli selleks riigiks põhiliselt Venemaa, kuid kuna tegemist on kolmanda riigiga, siis oli see võimalik ka seaduslikult kinni panna, samas Euroopa Liidus on see asi vaba.

«Ja eks Eesti kaupmehed on siin aidanud omalt poolt kaasa. Ehkki uue aktsiisiga oleks pidanud lahja alkohol jõudma ühe- kuni kahekuulise viitega poodidesse, siis hinda tõsteti ikka kohe 1. juulil,» märkis Ossinovski.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles