Kontrollikoja juht: lõpetame priiskamise projektidele, mida keegi ei vaja (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Euroopa Kontrollikoja juht Klaus-Heiner Lehne ja Eesti president Kersti Kaljulaid
Vasakult: Euroopa Kontrollikoja juht Klaus-Heiner Lehne ja Eesti president Kersti Kaljulaid Foto: Jaanus Lensment

Tallinna külastanud Euroopa Kontrollikoja presidendi Klaus-Heiner Lehne sõnul vajab ELi eelarvepoliitika reformi, muuhulgas hakkab audiitorite koda varasemast rohkem tähelepanu pöörama sellele, kas eurotoetustena välja antud raha kulutatakse lisaks seaduslikkusele ka mõistlikult.

Kui varem vaatles kontrollikoda üksnes ELi rahastuse saanud projektide vastavust seadustele, siis nüüd auditeerivad nad üha enam projektide mõistlikkust, rääkis Lehne intervjuus ERRile, vahendab ERRi uudisteportaal.

Ta tõi näite kontrollikoja aruandest, milles leiti, et Euroopa Liidu vahenditest on rahastatud sadamaterminale kohtades, kus on ümberringi juba palju sadamaid, mistõttu polnud Euroopa raha kasutamine otstarbekas.

Samuti on Euroopa Liidu raha investeeritud lennujaamade ehitusse, samas kui tulevane reisijate arv ja käitumine pole piisavalt hästi läbi mõeldud ning ümbritsevat infrastruktuuri pole arvesse võetud. Tulevikus soovib kontrollikoda sellised otstarbetud investeeringud välistada.

Lehne rõhutas ka vajadust muuta Euroopa Liidu eelarvepoliitikat, mis on praegu liiga paindumatu ning ei suuda käia kaasas ekstreemselt muutuvate oludega, näiteks migratsioonikriisiga.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles