Ootamatu takistus: IRL pidurdab suhkrumaksu eelarve läbirääkimistel

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Toomas Tõniste.
Rahandusminister Toomas Tõniste. Foto: Tairo Lutter

Valitsuserakonnad on pidamas läbirääkimisi järgmise aasta eelarve üle, ent ootamatu takistus ilmus IRL näol, kes püüab takistada suhkrumaksu kehtestamist järgmisest aastast.

Rahandusminister Toomas Tõniste (IRL) kinnitas eelarveläbirääkimiste käigus, et õhkkond on töine ning eelarve saab viimast lihvi, ent ainsaks komistuskiviks on suhkrumaks, mille kohta IRL teatas läbirääkimistele minnes, et ei soovi seda järgmise aasta eelarvesse sisse kirjutada, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Meie sooviks on, et seda ei tuleks, aga kuna meil koalitsioonileppes on ta sees, siis käibki vaidlus selle üle, kuidas me seda vastuseisu siin lahendame,» kommenteeris Tõniste.

«Täna on küll meie positsioon see, et vähemalt 2018 teda sinna ei tule, ja ei saagi hästi tulla, sest seni, kuni meil pole riigiabiluba naturaalsetele mahladele ja magustatud piimajookidele erisuse tegemiseks, ei saa ka rääkida selle maksu sedustamisest,» põhjendas rahandusminister.

Muus osas liiguvad läbirääkimised rahandusministri sõnul plaanipäraselt.

Varem oli keskeradkondlasest majandusminister Kadri Simson öelnud valitsuskabineti istungi vaheajal, et võimuliit on 2018. aasta riigieelarve kokkuleppele väga lähedal.

«Kokkuleppele oleme väga lähedal, väga suuri vaidlusi ei ole. Praegu otsitakse katet ja tõstetakse kulusid ümber küsimustes, mis on üles kerkinud viimasel ajal,» ütles Simson. Mis saab magustatud jookide maksustamisest, mille president jättis seadusena välja kuulutamata, Simson veel öelda ei osanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles