Graafik: pea 200 noortalunikku soovib PRIA-lt 7,6 miljoni ulatuses toetusi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortalunik
Noortalunik Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmisel nädalal lõppenud põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetuse taotlusvoorus laekus 191 noortalunikult taotlusi kogusummas 7 635 857 eurot. Eelarve võimaldab toetusteks määrata aga 5 miljonit eurot.

Maaelu arengukava 2014-2020 noortele põllumajandusettevõtjatele mõeldud meetmest on kuni 40-aastastel (k.a) ettevõtjatel võimalus saada ühekordset toetust kuni 40 000 eurot. Enamik soovibki saada maksimaalset summat, märkis PRIA.

Toetust tahetakse kasutada ehitusteks ja rajatisteks, põllumajandustehnika ja -seadmete soetamiseks, istandike ja kasvuhoonete jaoks, samuti põllu majandusloomade ja -lindude, mesilasperede ja mesindusinventari ostmiseks. Toetuse abil tahetakse osta ka maad, viljaseemet, söötasid jne.

PRIA moodustatud hindamiskomisjon hindab taotlusi määruses sätestatud hindamiskriteeriumide alusel. Hindepunktide põhjal moodustub paremusjärjestus ning toetused määratakse neile nõuetekohastele taotlustele, mille rahuldamiseks eelarvet jätkub. Otsused koostab PRIA 27. novembriks.

Põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetuse meetme eesmärk on hõlbustada noorte põllumajandustootjate tegevuse alustamist, aidata kaasa põlvkondade vahetusele põllumajanduses ning suurendada ajakohaste teadmistega ja kogemustega põllumajandustootjate arvu.

Käimasolevaks programmperioodiks noortalunike meetme rahastamiseks kavandatud eelarve on kokku 22,1 miljonit eurot, lõppenud taotlusvoor oli sel perioodil teine. Möödunud aastal toimunud esimeses taotlusvoorus määrati sajale noortalunikule toetusteks kokku 3 999 252 eurot.

Vaata tabelist lähemalt, kui palju eri maakondadest ja mis summas kokku taotlusi esitati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles