OECD pole rahul Euroopa plaaniga maksustada USA netihiide

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki ja Google'i logod.
Facebooki ja Google'i logod. Foto: Leon Neal / AFP / Scanpix

OECD kritiseeris kolmapäeval Euroopa riikide ettepanekut maksustada USA internetihiide, teatades, et see on vaid ajutine lahendus enne ülemaailmse lahenduseni jõudmist, kirjutab ERR Uudised.

«Käibe maksustamine on ajutine lahendus,» ütles OECD maksupoliitika keskuse juht Pascal Saint-Amans Prantsusmaa parlamendis.

Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia ja Hispaania on leidnud ühise meele ja otsivad Euroopa Liidu seadustega kooskõlas olevat võimalust maksustada internetihiide vastavalt käibele, mida nad antud riigis teenivad.

Praegu väldivad USA ettevõtted nagu Amazon, Apple, Facebook ja Google suurema osa maksude maksmisest, deklareerides oma tulud madalate maksumääradega Euroopa Liidu riikides nagu näiteks Iirimaa.

Saint-Amans rääkis parlamendile, et käibe maksustamine võib viia kahjumit teenivate firmade maksustamiseni ning tõi näitena kahjumit teeniva Netflixi.

Loe lähemalt ERR Uudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles