Põhk ja sõnnik tõrjuvad peent LNGd (3)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki LNG-l töötav laev  Megastar.
Tallinki LNG-l töötav laev Megastar. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kui osaühing Biometaan alustab tuleval aastal Viljandimaal Siimani farmis biometaani tootmisega, hakkab ettevõte esimest korda Eesti sõnnikust tootma automootorisse ja kodusesse köögipliiti sobivat gaasi.

Veel mõni aasta tagasi tundus möödapääsmatu, et turul domineeriva Gazpromi maagaasi kõrvale saab tulla vaid meritsi sisse veetav veeldatud maagaas (LNG). Uue trendina saame näha hoopis mitmete erinevate gaaside konkurentsi ning saatuslikuks võib see kujuneda hoopis bensiinile ja diislikütusele.

Ehkki Silikaat Gruppi kuuluva Biometaani gaasitoodang kujuneb väikeseks, ainult 1,5 miljonit kuupmeetrit aastas, võib ettevõtmine hakata jahutama Gazpromi maagaasile alternatiiviks oodatud LNG ümber möllavaid kirgi. «Kvaliteedi poolest on tegemist maagaasiga samasuguse gaasiga,» ütles Biometaani juht Ahto Oja.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles