Simson põhjendab alampalga tõusu: 470 euroga kuus on ka motivatsioon madal (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson Foto: Robin Roots/Õhtuleht

Tööandjaid alampalka tõstma utsitanud majandusminister Kadri Simson leiab, et kui alampalka ei tõstetaks, käituksid tööandjad oma madalat palka teenivate töötajatega vastutustundetult.

«Täna on meil raske töötajaid leida, mis tähendab, et neile peab rohkem palka maksma. Seepärast ütlesingi selle sõnumi, et ärge käituge nüüd heas olukorras vastutustundetult oma töötajate suhtes, kes teenivad väikest palka,» lausus Simson intervjuus Äripäevale.

Minister märkis, et täna on palju inimesi, kes on valmis tegema sama tööd Soomes, kuid nad ei võta Eestis tööpakkumist vastu. «Midagi pole teha – see, kes töötab täisajaga ja saab kätte 470 eurot, sel on ka madal motivatsioon töötada.»

Simson on seda meelt, et inimesel peab Eestis töötades olema tunne, et ta on Eesti riigis maksumaksja. Kuna aga järgmisest aastast kehtima hakkav tulumaksuvaba 500 eurot ei anna seda tunnet, peab palk üle selle olema.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles