Hiina saatkond korraldas lauluväljakul inimtühja messi

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shanghai ettevõtlus- ja kultuurimess Lauluväljakul.
Shanghai ettevõtlus- ja kultuurimess Lauluväljakul. Foto: Liis Treimann

Eile toimus Tallinnas Shanghai ettevõtlus- ja kultuurimess Sail of Shanghai, külastajate huvi selle vastu oli aga leige. Lisaks saatkonnale aitasid ürituse korraldamisel kaasa lüüa Shanghai välisriikide sõprusühing (Shanghai People’s Association for Friendship with Foreign Countries) ning Shanghai rahvusvahelise teenusmajanduse assotsiatsioon (Shanghai Association of International Services Trade.)

Ürituse Eesti-poolne korraldaja oli Kaubandus-Tööstuskoda «Kaubanduskoja roll Sail of Shanghai messi korraldamise juures oli vedada messi raames toimuvat äriseminari ja ettevõtjate kohtumisi. Nendel osales ca 30 Eesti ettevõtjat, mis oli meie jaoks täiesti oodatud tulemus, märkis koja eksporditeenuste koordinaator Liisi Kirschenberg.

«Üldise messi korraldamisega tegeles siiski Hiina saatkond, kes Eestis messi reklaamimisele väga palju ei panustanud. Seetõttu ei olnud meil kaubanduskojas ka suuri ootusi massilise huvi suhtes,» arvas Kirschenberg. Reklaamile ei panustanud ka Shanghai välisriikide sõprusühing.

Tema kinnitusel on sellised üritused üldjuhul väga kasulikud – seda nii Eestile kui külastavatele ettevõtjatele.

Esiteks annavad need Eesti ettevõtjatele võimaluse kohtuda võimalike uute äripartneritega n-ö kodust lahkumata. Teiseks saavad Eesti ettevõtjad otse allikast teavet, millele mõnes välisriigis tegutsedes või seal tegutsemist kaaludes tähelepanu pöörata (kultuurilised ja ärilised eripärad).

«Selline mess on Eestis esmakordne, pigem tullakse siia väiksemate delegatsioonidega, kellele kaubanduskoda aitab individuaalseid kohtumisi korraldada,» märkis Kirschenberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles