Vanametalli hinnad püsivad kolme aasta kõrgeimal tasemel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanametall
Vanametall Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Augusti alguses kolme aasta kõrgeimale tasemele tõusnud vanametalli hinnad püsivad samal tasemel.

«Hinnatõus oli augusti alguses ja peale seda pole turul suurt tõusu ega langust toimunud. Sellest sõltuvalt julgeks öelda, et need hinnad, mis täna on võiksid edasi püsida. Aga see on väga palju seotud ka sellega, mis maailmaturul toimumas on,» sõnas Kuusakoski Eesti ostujuht Toomas Kollamaa BNS-ile.

«Me ei ole ka märganud, et nõudlus oleks vähenenud. Võib arvata, et tulevikus võiks toimuda hindades korrektsioon, aga praegu julgeks sügisele vastu minna sirge seljaga. Lühemas perspektiivis septembris ja pikemas perspektiivis oktoobris julgeks küll tänast hinda lubada,» ütles ta.

«Praegu pole metallide turul juhtunud ühtegi radikaalset muudatust. Dollar on küll nõrgenenud ja võib-olla sellest on väikesi hinnakorrektsioone näha, aga midagi suundamuutvat pole õnneks märganud,» sõnas ta.

Augusti alguseks tõusid Eesti vanametalli kokkuostu hinnad maailmaturu hinnatuõusu tuules viimase kolme aasta kõrgeimale tasemele. Viimati olid sellised hinnad 150 nädalat ehk 2 aastat ja 10 kuud tagasi, peale mida ei ole sama hinnataset olnud sõnas Kollamaa toona.

Enim kokkuostu toodavat kuni 4 millimeetri paksuse lehtmetalli hind tõusis Kuusakoski hinnakirja järgi kuu jooksul augusti alguseks 26 protsenti 170 euroni tonni eest ning rohkem kui 4 millimeetri paksuse lehtmetalli ning 6 milllimeetrist enama diameetriga ümarmaterjali hind 31,3 protsenti 210 euroni tonni eest, mis on püsinud kuu aega samal tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles