LHV teenis augustis 1,3 miljonit eurot kasumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV peahoone Tallinnas
LHV peahoone Tallinnas Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

AS-i LHV Group konsolideeritud puhaskasum oli augustis 1,3 miljonit eurot ja suurematest üksustest teenis pank 0,6 ja varahaldus 0,7 miljonit eurot; grupi aktsionäride osa kasumist moodustas 1,2 miljonit eurot.

«August oli kõigi oluliste alustrendide osas hea kuu. Põhilised ärimahtude näitajad hoiuste, laenude ja fondide mahtude näol on jätkanud kasvu. Kuu jooksul lisandus pangale 1700 uut klienti. Rekordilised tulemused saavutati kaardimaksete vastuvõtmises ja kaupmeeste juures pangakaardi kasutamises,» ütles LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu börsiteate vahendusel.

«Jätkuvalt arendasime edasi oma elektroonilisi kanaleid, mobiili- ja internetipangas saab nüüd vaadata kõigi oma kohustustega seotud andmeid ja graafikuid. Hea meel on, et passiivsete pensionifondide võrdluses oli LHV Pensionifond Indeks augustis parima tootlusega,» lisas ta.

Tulemused sisaldavad tavapärasest suuremaid kulusid seoses turunduskulude ja laenude allahindlusega märkis Toomsalu. Portfelli krediidikvaliteet on siiski tema sõnul hea ja põhjalikuma jälgimise all on üksikud kliendid. Augustis kehtestati LHV Groupi minimaalseks koguomavahendite suhtarvuks 15,06 protsenti senise 16,19 protsendi asemel.

«Aasta kaheksa kuu põhjal suudab ettevõte oma finantsplaani täita, järgmisi kuid näeme pigem tugevatena. Prognoositavat 21,8 miljoni euro suurust kasumit hetkel muutmas pole, augusti lõpu seisuga edestame finantsplaani 0,4 miljoni euro võrra,» märkis Toomsalu.

LHV Group on Eesti finantskontsern ja kapitali pakkuja, mille peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab ligi 350 inimest ja LHV pangateenuseid kasutab üle 125 000 kliendi. LHV hallatavatel pensionifondidel on rohkem kui 177 000 klienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles