Suhkrumaks jõustub ilmselt tuleva aasta keskel suuremate muudatusteta (4)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Magustatud jookide maksustamise eelnõu jõustub tõenäoliselt järgmise aasta juulist ning suuri muudatusi sellesse ei kavandata, selgitas riigikogu rahanduskomisjoni esimees ja keskerakondlane Mihhail Stalnuhhin.

Stalnuhhin rääkis ERR-ile, eelnõu on plaanis täpsustada selles osas, millele viitas president ja muid muudatusi või leevendusi kavas pole.

Teise kvartali üllatavalt suur majanduskasv ning augustikuine kiire hinnatõuseelnõu menetlemist ei mõjuta. "Kui te tuletate meelde sotsiaalminister [Jevgeni Ossinovski] põhjendust, siis esikohal on ikkagi tervislik pool," ütles Stalnuhhin.

Magustatud jookide maks ehk niinimetatud suhkrumaks pidi esialgsete plaanide järgi jõustuma uue aasta algusest, kuid juunis jättis president seaduse välja kuulutamata, kuna pidas põhiseaduse vastaseks maksuerandit, mille seadus andis laevast või lennukist kaasa ostetud jookidele.

Kui lähtuda põhimõttest, et maksuseaduse jõustumise ja vastuvõtmise vahele peaks jääma pool aastat, ei saa see aasta algusest jõustuda ning Stalnuhhini sõnul võib nüüd jutuks tulla 1. juuli 2018.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles