Eestlased tahavad olla direktorid (2)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööjõupuudus
Tööjõupuudus Foto: graafika: Alari Paluots

Ettevõtjad põhjendavad viimase üheksa aasta suurimat tööjõupuudust sellega, et Eesti ühiskond on jõudnud arengufaasi, kus eestlane lihttööd enam teha ei taha, teisalt seab nende asemel välismaalaste tööle võtmisele piiranguid seadus.

Reedel avaldatud andmete järgi on kõige suurem tööjõupuudus majutuses ja toitlustuses, kus vabade ametikohtade määr oli teises kvartalis 4,3 protsenti. Järgnesid haldus- ja abitegevused, kus on täitmata kolm protsenti töökohtadest.

Kohvikuketi Mamo omaniku Margit Härma sõnul valitseb toitlustustööstuses ülepakkumine, sest kõik tahavad olla toitlustusketi juhid ja mitte keegi ei taha neis eriti töötada. «Eestlastes tahetakse ikka väga ettevõtlikkust arendada. Mina ütlen, et eestlased on väga ettevõtlikud. Lausa nii ettevõtlikud, et võtavad ette ka asju, millele pole ilmtingimata väga head turu-uuringut tehtud,» nentis Härma.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles