Elektrilevi sai raskustele vaatamata politsei- ja piirivalveameti alajaama renoveeritud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti alajaam
Politsei- ja piirivalveameti alajaam Foto: Elektrilevi

Elektrilevi lõpetas endise Kalevi kommivabriku ja tänase Politsei- ja Piirivalveameti hoones asuva jaotusalajaama nr 196 renoveerimise. Enam kui aasta kestnud renoveerimistööde käigus tuli ette mitmeid väljakutseid.

522 000 eurot maksma läinud investeering parandab oluliselt Tallinnas Pärnu maantee, Kohila tänava ja Järvevana tee vahele jääva ärikvartali ning politsei- ja piirivalveameti elektrivarustuse kvaliteeti, teatas Elektrilevi.

Põhjalikud uuendustööd algasid Tallinna jaotusalajaama nr. 196 juures 2016. aasta kevadel. Alajaama ehitas OÜ S-Power. «Ehituslikult oli tegemist keerulise objektiga,» sõnas Elektrilevi ehituse osakonna juhataja Kristo Külljastinen.

Tema sõnul paiknevad alajaama seadmed kinnisel territooriumil, kuhu said ligi ainult taustakontrolli läbinud isikud. «Ehitustööde käigus tuli lahendada keerukas elektriskeem, mille tõttu tuli ehitustööde ajaks alajaam elektrivõrgust lahti ühendada, mis tähendas niigi komplitseeritud kesklinna elektriskeemi ümberplaneerimist ja ehitamist,» kirjeldas ta.

Renoveerimistöid tuli teha füüsiliselt kitsastes oludes ning hoone ehituslike eripärade tõttu pidime tegema ka töid, millega algselt polnud arvestanud. «Raskustele vaatamata hoidsime aga ehitustööd algselt ette seatud plaanis ja tänaseks oleme valmis saanud renoveeritud ja kaasaegsete seadmetega jaotusalajaama, mis tagab töökindluse nii Politsei- ja Piirivalveametile kui ka kõigile piirkonna äriettevõtetele,» lisas Külljastinen.

1965. aastast pärit jaotusalajaam nr. 196 sai uue 6kV jaotusseadme ning uuendati ka kõik automaatika ja releekaitse seadmed. Alajaama hoone läbis kapitaalremondi. Tallinna ja Harjumaa elektrivarustuse kvaliteedi tõstmiseks investeerib Elektrilevi 2017. aastal 21 miljonit eurot. Üle Eesti investeerib Elektrilevi sel aastal liinide ja alajaamade uuendamisse kokku 78 miljonit eurot.

Elektrilevi haldab ligikaudu 64 000 kilomeetrit elektriliine ja 24 000 alajaama ning on suurim jaotusvõrguettevõte Eestis. Elektrilevi toob elektri põhivõrguseadmetest kodude ja ettevõteteni pea kõikjal Eestis, välja arvatud Läänemaal, Viimsis ja Narvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles