Mis ühendab Reet Ausi, Robert Kitti ja Rasmus Raski?

Adele Johanson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjamaade Ärifoorum valis kolm tuntud Eesti ettevõtjat piirkonna vastutustundlikumate juhtide edetabelisse.
Põhjamaade Ärifoorum valis kolm tuntud Eesti ettevõtjat piirkonna vastutustundlikumate juhtide edetabelisse. Foto: Fotokollaaž/Postimees

Põhjamaade ja Baltikumi 20 vastutustundlikuma tippjuhi sekka jõudsid ka kolm tuntud eestlast.

Mitmekümne liikmeline žürii koostas Põhjamaade, Balti riikide ja Venemaa vastutustundlikumate juhtide edetabeli, kuhu jõudsid ka kolm tuntud Eesti ettevõtjat, vahendab Põhjamaade Ärifoorumi veebileht.

Kõige mõjukamaks valiti taanlanna Selina Juul, kes võitleb toidu raiskamise vastu. Teisele kohale jäi norrakas Steinar J. Olsen, kelle rajatud ettevõte valmistab vastutustundlikul viisil õueriideid. Kolmas oli Malin Cronqvist Rootsist, kelle rajatud mittetulundusühing toetab kõrgharidust Tansaanias.

Vastutustundliku rõivatootmise eest seisev Reet Aus oli järjekorras 8. kohal. Eesti Swedbanki juht Robert Kitt oli 10. ning  keskkonnasõbraliku jäätisetootja La Muu rajaja Rasmus Rask oli 17.

Juhtide pingeritta seadmisel vaadati nende töö ulatust, seda kuivõrd püüdlevad nad sotsiaalselt ja keskkondlikult vastutustundliku toimimise suunas ning mõju tarbijakäitumisele.

Lisaks kaaluti veel juhtide töö tulevikuväljavaateid ja ideede rahalist jätkusuutlikust. Kandidaadid olid kokku üheksast riigist. Kõikide kandidaatide seast valiti välja 20 ärijuhti ja ettevõtjat, kes on ühiskonna arengusse teinud märkimisväärse panuse.

Eestlastest kuulusid vastutustundlike juhtide valiku žüriisse Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi tegevjuht Kristiina Esop, EASi turundusdirektor Piret Reinson, ajakirja Director peatoimetaja Kerttu Kongas, JCI Estonia president Peeter Tars ja Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni juht Heidi Kakko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles